Gratis sikkerhetsstyringssytem til fiskefartøy

Sikkerhet er utrolig viktig for fiskeflåten. Allerede i år har vi sett flere fiskefartøy som har forlist. At redningsutstyret er om bord og at det er i tipp topp stand har vært helt avgjørende for at liv ikke har gått tapt.

Igjennom sitt daglige virke i Fiskeriportalen snakker Fiskeriportalen med nærmere tusen fiskere hvert år. En gjenganger er at det er vanskelig å holde oversikt over utstyrskravene til fiskebåtene. Det er store variasjoner over hva Sjøfartsdirektoratet krever, også for båter under 15 meter.

Finn dine krav her

Paragrafer og forskrifter

Etter å ha brukt måneder med studier i lovdata og forskrifter for fiskefartøy, har Fiskeriportalen lært at dette er en svært tung materie, og slettes ikke noe de fleste fiskerne ønsker å holde på med. Med støtte fra Innovasjon Norge og Vekst i Stordal har Fiskeriportalen laget et system med oversikt over alt utstyret som er påkrevd til den spesifike båt. Systemet er lett å bruke men utregningene i bakgrunnen er veldig avanserte. For at brukeropplevelsen skal være så enkel som mulig har vi hatt den eldre fiskergarde i tankene når vi har utviklet dette, sier Daniel Løken, som er det nyeste tilskuddet i Fiskeriportalen.

Opptatt av samfunnsansvar

Fiskeriportalen ser det som et samfunnsansvar å kunne bidra der det er mulig, og gir nå vedlikehold- og sikkerhetsstyringssystemet Vessel Plus helt gratis til den minste fiskeflåten. Alle som har fiskebåt under 15 meter og mannskap på en eller to, vil få systemet gratis. Systemet er veldig enkelt, men dersom noen trenger opplæring stiller vi selvsagt opp avslutter, Ole Vikenes .

Systemet inneholder alt som er påkrevd av Sjøfartsdirektoratet for å tilfredsstille den nyeste forskriften, Forskrift om sikkerhetsstyring for mindre lasteskip, passasjerskip og fiskefartøy mv.

Kom i gang her