Stiftelsen Nor Fishing


Nyheter

De innovasjonspris-nominerte: Ace Aquatec
Vi ønsker å løfte frem de tre nominerte til Innovasjonsprisen 2017. Neste selskap ut i denne artikkelserien er Ace Aquatec fra Skottland.
Ace Aquatec har laget en teknologi som ved hjelp av elektriske støt bedøver fisk og gjør den bevisstløs før den forlater vannet. Slik unngår man å stresse fisken og man har samtidig et langt mer humant alternativ til tradisjonelle mekaniske måter å gjøre sjødyr bevisstløs før slakting. I tradisjonelle systemer tas fisken ut av vannet før den gjøres bevisstløs. Etter at fisken er pumpet ut av vannet som de lever og trives i, sendes de til bedøving med pneumatiske, mekaniske eller elektriske apparater. Det er mange mulige utfordringer med slike metoder.
Publisert: 03.08.2017
De innovasjonspris-nominerte: OptoScale
Vi ønsker å løfte frem de tre nominerte til Innovasjonsprisen 2017. Først ut i denne artikkelserien er OptoScale AS fra Trondheim.
Nye måter å måle biomasse, eller snittvektestimering av laksen i merden, er det flust av i næringen. OptoScale skiller seg fra mengden – og mye av grunnen til det er deres måte å skille enkeltfisker fra mengden i merden. OptoScale er nominert til Innovasjonsprisen for sitt arbeid med laserlys, avanserte algoritmer og en enkel men genial idé om hvordan laksens vekt kan måles mer presist.
Publisert: 02.08.2017
Kontakt bedriften
Telefon
E-post
Adresse
VIS HJEMMESIDE
Her finner du oss:
Følg oss på Facebook